Ørsted – Han satte strøm til verden af Sussi bech

 

I år er det 200 år siden, at HC Ørsted opdagede elektromagnetismen. I den forbindelse er denne tegneserie udkommet, den starter da Ørsted er omkring 12 år og han skal, sammen med sin bror, hjælpe til i sin fars apotek på Langeland, senere følger brødrene i København, mens de går på universitetet og sidst kommer det, det hele handler om; opdagelsen af elektromagnetismen.

 

Bagerst i bogen har Jens Olaf Pepke Pedersen skrevet et efterskift, som forklarer de filosofiske og videnskabelige ideer. Det er skrevet i et sprog og forklaret på en måde, så selv jeg forstår det, uden at have en højere videnskabsfaglig uddannelse.

 

Jeg synes, tegneserien fortæller en god historie, og den giver et godt overblik over både Ørsteds liv og hans opdagelse. Vi kommer også kort omkring Englandskrigene og bombardementer i København i starten af 1800-tallet.

Tegningerne er helt fantastiske, men jeg havde også høje forventninger til netop den del. Og heldigvis får man også lov til at trække lidt på smilebåndet ind imellem. Som fx her, hvor Ritter vil vise Ørsted, hvor man ellers kan sætte elektroderne på kroppen…

 

 

 

Det er en rigtig god tegneserie, der indeholder en god fortælling, samtidig med at der også er en historisk læring. Den vil jeg helt sikkert anbefale at læse, både som hyggelæsning og nem læring.

 

Forlag: Eudor

Antal sider: 80 sider

Udgivet: 2020

5 ud af 6 stjerner

 Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kastanjemanden af Søren Sveistrup

Barnet der forsvandt [Anmeldereksemplar fra Jentas]